Χ. Ακάρ: Να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο

FEATURED ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τη θέση ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε ο Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους του ξένου Τύπου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Τουρκία πάντα έχει αυτή τη στάση και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι ο Ακάρ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι τις επόμενες μέρες περιμένουν στην Αγκυρα την ελληνική αποστολή για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης «Με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχεται κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης για την απόφαση να αναστείλει τις έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή που δέσμευση με NAVTEX.

Στις αιτιάσεις απαντά η κυβέρνηση δια του Προέδρου της Βουλής Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο ίδιος. Το αυτό έκανε και ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *