Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η ΠΟΕΕΤ για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

FEATURED ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ αν και  είναι αρχές Αυγούστου  υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι  που δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις και είναι μήνες χωρίς εισόδημα.

«Συγκεκριμένα η αναστολή σύμβασης και τα 534,00€ δεν αποδίδονται σε όσους είχαν βρει δουλειά το Χειμώνα και το lockdown τους βρήκε σε άλλον εργοδότη. Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δεν βρήκαν δουλειά δεν μπορούν να πάρουν το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται πετούν εκτός ρύθμισης χιλιάδες από αυτούς», υπογραμμίζει η ΠΟΕΕΤ.

Στην ανοικτή επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί σας καθώς η κατάσταση στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού δυστυχώς για τους εργαζόμενους είναι τραγική!!!

Βρισκόμαστε αρχές Αυγούστου και υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις και είναι μήνες χωρίς εισόδημα. Συγκεκριμένα η αναστολή σύμβασης και τα 534,00€ δεν αποδίδονται σε όσους είχαν βρει δουλειά το Χειμώνα και το lockdown τους βρήκε σε άλλον εργοδότη.

Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δεν βρήκαν δουλειά δεν μπορούν να πάρουν το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται πετούν εκτός ρύθμισης χιλιάδες από αυτούς.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς οι κλαδικές μας συμβάσεις δεν εφαρμόζονται , οι μισθοί μας κατρακυλάνε στα επίπεδα των 650,00€ Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό είναι πλέον καθημερινότητα. κ. Πρωθυπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα επέδειξε σοβαρότητα και αγωνιστικότητα ώστε οι συνάδελφοι μας να βγουν όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχουμε βρεθεί.

 Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε μια συνάντηση μαζί σας όντας περαστικός από κάπου και να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί σας. Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη μια συνάντηση μαζί σας, μαζί και με τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε πραγματικά να μπουν τα ζητήματα στο τραπέζι και να δοθούν λύσεις!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *