Στη βουλή τα προβλήματα των ξεναγών με ερώτηση του ΚΚΕ

FEATURED ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξεναγοί εξαιτίας της πανδημίας

«Οι ξεναγοί δικαιούχοι του τριμηνιαίου επιδόματος ανεργίας έχουν πάρει μέχρι σήμερα από το τέλος της περσινής σεζόν 1.197 ευρώ, όπως επίσης και τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας  798 ευρώ.

Δηλαδή στο διάστημα των 9 μηνών, Νοέμβριος 2019- Ιούλιος 2020, οι ξεναγοί και οι οικογένειές τους κλήθηκαν να ζήσουν με 1.995 ευρώ. Οι δε ξεναγοί, που δεν ήταν δικαιούχοι του τριμηνιαίου επιδόματος αλλά της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ, μέχρι σήμερα δεν πήραν κανένα άλλο βοήθημα.

Η κατάσταση όλων αυτών των εργαζομένων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι, είναι τραγική» επισημαινεται.

Στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αντιμέτωπη με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης εκ μέρους της κυβέρνησης, βρίσκεται η συντριπτική  πλειοψηφία των ξεναγών, οι οποίοι παραμένουν άνεργοι αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την επίσημη μέρα έναρξης της τουριστικής περιόδου (1η Ιουλίου), η συμμετοχή των τουριστών σε οργανωμένες εκδρομές είναι από εξαιρετικά ελάχιστη έως μηδενική και διαφαίνεται ότι το ίδιο περίπου θα ισχύσει και το επόμενο διάστημα, ανεξάρτητα από των αριθμό των αφίξεων.

Οι ξεναγοί δικαιούχοι του τριμηνιαίου επιδόματος ανεργίας έχουν πάρει μέχρι σήμερα από το τέλος της περσινής σεζόν 1.197 ευρώ, όπως επίσης και τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας  798 ευρώ.

Δηλαδή στο διάστημα των 9 μηνών, Νοέμβριος 2019- Ιούλιος 2020, οι ξεναγοί και οι οικογένειές τους κλήθηκαν να ζήσουν με 1.995 ευρώ. Οι δε ξεναγοί, που δεν ήταν δικαιούχοι του τριμηνιαίου επιδόματος αλλά της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ, μέχρι σήμερα δεν πήραν κανένα άλλο βοήθημα.

Η κατάσταση όλων αυτών των εργαζομένων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι, είναι τραγική.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει συγκριμένα προκειμένου να στηριχθούν οι ξεναγοί και οι οικογένειες τους σε ότι αφορά :

1)Τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των ξεναγών που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

2)Για τους ξεναγούς που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, πως θα διασφαλισθεί η συνέχισή του χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμένουν άνεργοι.

3)Για το δικαίωμα της Ασφάλισης σε όλους τους ξεναγούς και τις οικογένειές τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

3)Για την αναστολή όλων των πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Κατσώτης Χρήστος

Συντυχάκης Μανώλης

 

 

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *