Π. Χρηστίδης: Για την Τουρκία χρειάζεται εθνική στρατηγική, πατριωτισμός και καθαρά λόγια

FEATURED ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική στην κυβέρνηση  άσκησε μιλώντας στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης.

« Για ποιο λόγο έπαψε να υφίσταται η ενημέρωση που είχαμε την πρώτη περίοδο της πανδημίας και γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με τον τομέα της οικονομίας για τον οποίο συζητάμε. Όσο καλά τα πήγαμε στην αρχή άλλο τόσο άσχημα τα πήγαμε μετά την καραντίνα. Δεν μπορεί όταν πηγαίνουμε καλά να το πιστώνεται η κυβέρνηση και όταν τα πάμε άσχημα να φταίει ο κόσμος», δήλωσε ο κ, Παύλος Χρηστίδης.

«Ο κόσμος ακολουθεί συγκεκριμένους όρους και κανόνες.  Αυτή την περίοδο και για πάνω από δύο με δυόμισι μήνες δεν υπάρχουν όροι και κανόνες . Υπήρξε πλήρης χαλάρωση και αυτό δεν θα πρέπει να το πληρώσουμε από εδώ και εμπρός. Να μας πει η κυβέρνηση αν είναι σημαντικότερη η υγεία των πολιτών ή η οικονομία κάποιων συγκεκριμένων», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που αφορά την γειτονική χώρα ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

« Η Τουρκία έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Θέλει στα 100 χρονια από την ανακήρυξη του Τουρκικού κράτους να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, κάτι μεγαλύτερο   από ότι παρέλαβαν. Αυτό πρέπει να μας θέτει συνεχώς σε εγρήγορση. Από τη δική μας πλευρά  χρειάζεται εθνική στρατηγική πατριωτισμός,  καθαρά λόγια και διάλογο με την Τουρκία για θαλάσσιες ζώνες υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε. Επίσης να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».

Σε ερώτηση  σχετικά με τη διεύρυνση των νομαρχιακών επιτροπών του  Κινήματος Αλλαγής ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως ένας από τους λόγους είναι η προσέγγιση της κοινωνίας.

« Ήταν να προχωρήσουμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στις νομαρχιακές επιτροπής. Προχωράμε έχοντας επικεφαλής δύο πολύ άξια στελέχη  στο Νότιο και Βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου. Μιλάμε για δύο ανθρώπους που έχουν δείξει  και  μπορούν και θέλουν να πετύχουν πολλά πράγματα. Στόχος να δημιουργηθεί η προοδευτική παράταξη του αύριο που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες διευρύνει τις ευκαιρίες και δίνει ξανά προοπτική στην Ελλάδα», τόνισε.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *