ΠΥΡ: Προσοχή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ρόδο, Σύμη, Τήλο Χάλκη

FEATURED ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική  ότι σύμφωνα με τον από 03-08-2020 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (civilprotection.gr), για αύριο ΤΡΙΤΗ 04-08-2020, προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για το Νομό Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα για τις νήσους Ρόδο, Σύμη, Τήλο και Χάλκη.

Κατόπιν τούτου σας υπενθυμίζουμε τα κάτωθι :

  • Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο.
  • Μην καίτε απορρίμματα ή ξηρά χόρτα και κλαδιά.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους πλησίον αυτών.
  • Αποφύγετε τις υπαίθριες θερμές εργασίες (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλες τις δασικές οδούς.

Σεβαστείτε τα ανωτέρω απαγορευτικά μέτρα και εάν αντιληφθείτε πυρκαγιά ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ((199 – 112) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Τηλεοπτικά σποτ αντιμετώπισης Δασικών πυρκαγιών θα βρείτε στις ιστοσελίδες : http://civilprotection.gr , http://fireservice.gr και στα κοινωνικά δίκτυα: www.youtube.com, (Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας), www.twitter.com (Πυροσβεστικό Σώμα) @pyrosvestiki, www.facebook.com (Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας).

Για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος χρειάζεται η συμβολή όλων!

H ανακοίνωση το Γραφείου Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Ρόδου

Από το γραφείο του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Νεκτάριου Φλοσκάκη για το ίδιο θέμα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιοχή της Ρόδου.

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, συντονίζοντας τις Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τις Εθελοντικές Ομάδες Π.Π. που έχουν τεθεί σε κατάσταση μεγάλης Ετοιμότητας – Επιφυλακής, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και  είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία χρειαστείτε

 

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *